El mejor chocolate blanco del mundo es venezolano

El mejor chocolate blanco del mundo es venezolano

El chocolate de El Rey fue galardonado con el primer lugar en la categoría “Mejor Chocolate Blanco” en los International Chocolate Awards que se realizó en Londres.

Chocolate Blanco Carenero Superior Icoa de El Rey fue galardonado con medalla de oro en la categoría “Mejor Chocolate Blanco” en los International Chocolate Awards 2013 que se celebraron en Londres.

 

Es la segunda vez que el chocolate blanco de la línea premium de El Rey es galardonado con oro este año. Hace tan solo semanas había ganado en la ronda de las Américas.

 

El chocolate blanco Icoa toma su nombre de Icoa-Uru, una mítica diosa indígena adorada por sus seguidores por siempre estar vestida de blanco, y porque sentían que tenía un alma blanca. El Icoa se elabora con Manteca de Cacao Pura de Primera Calidad y tiene una textura suave, lechosa y sedosa, con poco contenido de azúcar, lo que lo hace destacarse de entre los demás chocolates blancos en el mercado. Saborizado con vainilla natural.

 

La lista de los ganadores es la siguiente:

 

Plain & origin dark bars

GOLD: Pacari Chocolate for Piura Quemazon 70% cacao

SILVER: Patric Chocolate for Piura 67%

SILVER: Pacari Chocolate for Raw 70% cacao

SILVER: Patric Chocolate for Madagascar 67%

SILVER: Bonnat Chocolatier for Juliana

SILVER: Friis-Holm for Friis-Holm Nicaliso 70 %

Special Awards

GOLD – Chocolate Maker: Pacari Chocolate for Piura Quemazon 70% cacao

GOLD – Growing Country Chocolate: Pacari Chocolate for Piura Quemazon 70% cacao

GOLD – Directly Traded Cacao: Pacari Chocolate for Piura Quemazon 70% cacao

GOLD – Organic: Pacari Chocolate for Piura Quemazon 70% cacao

 

Plain & origin milk bars

GOLD: Friis-Holm for Friis-Holm Dark Milk 55 %

SILVER: Red Star Chocolate Ltd for Venezuela Ocumare 55% milk

Plain & origin white bars

GOLD: Chocolates El Rey for Icoa

SILVER: Fruition Chocolate for Toasted White Chocolate

Special Awards

GOLD – Growing Country Chocolate: Chocolates El Rey for Icoa

 

Flavoured dark bars

GOLD (filled): Clement chococult for Gefüllte Whiskyschokolade

GOLD (inclusions): es koyama for Manganji-Temple Green Pepper & Almond Praline

SILVER: Wild Sweets By Dominique & Cindy Duby for Fig Walnut Fennel – Certified

Organic

SILVER: Gardini for Fondente al caffè cardamomo

 

Flavoured milk bars

GOLD: es koyama for Daitokuji-Temple Natto

SILVER: Rococo Chocolates for Organic Milk chocolate bar with salted caramelised

almonds and rosemary

SILVER: Slitti for CaffèLatte

 

Flavoured white bars

GOLD: Rococo Chocolates for Organic White Chocolate & Cardamom Bar

SILVER: BETA5 for Black Olive Bar

SILVER: es koyama for Raspberry & Lychee

SILVER: Forte Chocolates for Rosemary Sea Salt Bar

 

Unflavoured dark ganaches and truffles

GOLD: Paul A Young Fine Chocolates for Raw Ecuadorian 85% dark chocolate truffle

SILVER: Sweet Lollapalooza Fine Chocolates & Confections for Pure Nacional

SILVER: Christophe Morel Chocolatier for Palet Or pure Chuao

Dark unflavoured nut pralines

GOLD: A Giordano for Giacometta

 

Unflavoured dark gianduiotto

GOLD: Guido Castagna for Giandujotto

SILVER: A Giordano for Gianduiotto a mano

 

Flavoured dark ganaches and truffles

GOLD: BETA5 for Fisherman’s Friend

SILVER: Sweet Lollapalooza Fine Chocolates & Confections for Raspberry Noir

SILVER: Ika chocolate for Earl grey fleurs bleus

SILVER: Slitti for Passion Fruit

SILVER: BETA5 for The Whole Cherry

 

Dark flavoured nut pralines, gianduja & enrobed whole nuts

GOLD: Guido Castagna for Pralina cannella e calendula

SILVER: Rococo Chocolates Ltd for Salted chocolate toffee & Crunchy Praline

SILVER: Christophe Morel Chocolatier for Coriander and orange praline

 

Dark caramels

GOLD: Paul A Young Fine Chocolates for Sea salted caramel

SILVER: Rococo Chocolates for Kalamansi Lime Caramel

SILVER: Rococo Chocolates for Passion Fruit and Rosemary Caramel

SILVER: Lillie Belle Farms for lavender Sea Salt caramel

 

Milk ganaches and truffles

GOLD: es koyama for Nanko Ume Plum & Almond Praline

SILVER: Pasticceria l’Antica di Ernst Knam for Oltre

SILVER: Christophe Morel Chocolatier for Palet argent Kayambe

 

White ganaches and truffles

GOLD: MoRoCo Chocolat for Sub ‘Lime’

SILVER: MoRoCo Chocolat for Fujian

 

Mixed dark, milk or white ganaches and truffles

GOLD: Paul A Young Fine Chocolates for Passion fruit curd

SILVER: Forte Chocolates for Lemon Pepper Butter Truffle

SILVER: L.A.Burdick for White chocolate mouse

SILVER: FIKA choklad for Goat Cheese Truffle

SILVER: es koyama for Laphroaig 10 Year Old(Whisky) & Raspberry

 

Milk nut based pralines

GOLD: FIKA choklad for Quinoa Hazelnut

SILVER: Christophe Morel Chocolatier for Pecan Pie

 

Milk unflavoured cremino

GOLD: Guido Castagna for Pralina ovetto ripieno

 

Milk flavoured cremino

GOLD: Gardini for Cremino liquerizia

SILVER: Gardini for Cremino amarena

 

Milk enrobed whole nuts

SILVER: Dolci Libertà for Dragee whole Piemonte IGP hazelnut covered with milk

chocolate

 

Milk caramels

GOLD: Centho-Chocolates for Salin

SILVER: Chuao Chocolatier for Rosemary Salt Caramel

 

Dark spreads

GOLD: Guido Castagna for Crema di nocciole +55

SILVER: Coppeneur for Cru de Cao Canapé Créme nuts praliné

 

Milk spreads

GOLD: Pasticceria Vacchieri Marco- Dolci intuizioni for Crema gianduia

SILVER: Slitti for Riccosa

 

Comparte esta noticia: